Autor serije “Peaky Blinders” žali za likovima koje je morao “ubiti”

„Peaky Blinders“ engleska je serija čijih je dosadašnjih pet sezona oduševilo kritiku i publiku te je proslavila njezina autora Stevena Knighta. S obzirom da je pandemija koronavirusa zaustavila snimanje šeste sezone, Steven Knight imao je vremena analizirati dosadašnjih pet sezona te je rekao da žali za četiri lika iz serije koje je morao „ubiti“. To su Aberama Gold (Aidan Gillen), Barney Thompson (Cosmo Jarvis), Malacki Byrne (Tom Vaughan-Lawlor)  i Chester Campbell (Sam Neill).

Za lik Aberame Golda nije ponudio dodatno objašnjenje, Knight je samo rekao „Trebao sam ga održati na životu, mogao sam ga samo raniti“. Što se tiče Barneya Thompsona, ratnog druga Tommyja Shelbyja iz Prvog svjetskog rata, Knight žali zbog briljatne glumačke izvedbe Cosma Jarvisa.“Cosmo Jarvis je briljantan glumac i volio bih da sam ga održao na životu upravo zbog njegove dobre glume“. Isto se odnosi i na lik Malacki Byrnea, člana IRA-e koji prijeti Tommyju Shelbyju te ga ovaj na kraju ubije. „Uloga Toma Vaughana-Lawlora koji glumi Malacki Byrnea je prilično mala ali ju je briljantno odigrao. Međutim, ponekad to moraš napraviti jer priča mora ići dalje“.

Knightu je najteže palo uklanjanje inspektora Campbella iz serije. „Smatrao sam da ćemo doći do kraja tog lika tako što ćemo imati dvoboj između Campbella i Tommyja Shelbyja. Pisao sam šestu epizodu serije i pomislio ‘ne mogu poslati scenarij Samu Neillu’. Zato sam ga nazvao i objasnio mu situaciju na što mi je on rekao ‘Ne želim umrijeti’. Odgovorio sam mu ‘u redu, razmislit ću’. Doista sam razmislio i tjedan dana kasnije zaključio kako to moram napraviti“, rekao je Knight dodavši kako je vrlo zabavna pozicija autora jer on prvo stvori neki lik a onda ga mora ubiti.

Komentiraj