Autor serije “Euforija” opisao kako su pokušavali spasiti Angusa Clouda od ovisnosti ali nisu uspjeli

Autor:

Eddy Chen/HBO

Nakon što je objavljeno kako je 25-godišnji Angus Cloud, poznat po ulozi u seriji „Euforija“, preminuo od kombinacije metamfetamina, kokaina, fentanila i benzodiazepina, oglasio se autor serije Sam Levinson koji je otkrio kako je pokušavao pomoći mladom glumcu, a kompanija HBO mu je čak platila boravak u rehabilitacijskom centru.

Levinson je dao intervju magazinu People te je po prvi puta progovorio o tome što se događalo s Cloudom koji je preminuo 31. srpnja. Cloud je glumio Fezca i Levionson je, prema vlastitom priznanju, namjeravao ubiti njegov lik dva puta tijekom prve sezone serije. „Angus Cloud je trebao umrijeti krajem prve sezone ali ja sam ga volio jebeno puno. Prvo što sam kod njega primjetio bile su oči Paula Newmana… i njegova audicija na kojoj je rekao da je visok pet stopa i 12 inča. Bio je savršen. I pomislio sam ‘U redu, ne mogu ga ubiti jer što će onda raditi?’“, objasnio je Levinson. S obzirom da je Cloudova najbolja prrijateljica Lilita izjavila kako su ona i Cloud pušili travu nakon štto je Cloud snimio prvu scenu sa Zendayom, Levinson je rekao kako nije za to znao. „Potjerao bi ga sa snimanja da sam znao da puši travu“, bila je njegova reakcija.

Početkom snimanja druge sezone serije „Euforija“ Levinson je shvatio u kakvim je Cloud problemima te mu je predložio odlazak u rehabilittacijski centar. „Pogledao sam ga u oči i znao sam da nije dobro. A ja sam već bio u takvim situacijama kada pomažeš nekome da se očisti. Rekao sam mu ‘Voim raditi s tobom, imamo isplaniranu nevjerojatnu drugu sezonu, ali trebam te čistog kako bi se mogao osloniti na tebe“, istaknuo je Levinson nakon čega je Cloud otišao na 30-dnevnu rehabilitaciju. Nakon toga, nastavio je tretman izvan rehabilitacijskog centra tijekom slijedeća tri mjeseca. „Uvijek sam osjećao da nije želio biti čist onoliko koliko sam ja želio da se očisti“, smatra Levinson koji je dodao „Autodestruktivna strana ovisnosti preteže nad svime. Ali ja nisam želio da dignemo ruke od njega“.

U nekom trenutku tijekom snimanja druge sezone Cloud se ponovo počeo drogirati. Nakon zaršetka snimanja pete epizode Levinson i njegova trudna supruga Ashley odvezli su ga u rehabilitacijski centar. Tada je Levinson rekao Cloudu kako će njegov lik Fezco biti ubijen u jednoj od kasnijih epizoda. I opet se predomislio, promijenio je scenarij u kojem Fezcov mlađi brat biva ubijen u posljednjoj epizodi druge sezone. Kada je snimanje druge sezone završeno, Levinson i Cloud pješačili su četiri sata i razgovarali o tome kako se mladi glumac mora očistiti kako bi bio spreman za treću sezonu serije „Euforija“. Levinson kaže kako mu je Cloud tada rekao „Ne, dobar sam, dobar sam“ iako mu je bilo jasno kako se Cloud ne želi očistiti. Uslijed toga, rekao mu je da neće moći doći na snimanje treće sezone serije „Eufoorija“ dok se ne očisti. Nažalost, Cloud se nije očistio i preminuo je u svojem domu 31. srpnja ove godine.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.