‘AUTODESTRUKTIVNI POTEZI’ Politički analitičar: ‘Pitanje je jesu li ove reakcije Šeksa i Plenkovića izraz panike…’

Autor:

28.02.2024.., Zagreb - Predsjednik HDZ-a i Vlade RH Andrej Plenkovic nazocio je, u Drustvu hrvatskih knjizevnika, obiljezavanju 35. obljetnice prvog javnog predstavljanja prednacrta programskih osnova Hrvatske demokratske zajednice (HDZ). Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

Slavko Midzor/PIXSELL

Politički analitičar i povjesničar Dragan Markovina komentirao je stanje Vlade i oporbe.

Nakon jučerašnje izjave Vladimira Šeksa Markovina kaže da se HDZ vratio svojim korijenima iz 90-ih, kao što to uvijek rade pred izbore.

“Dobro je da nas Šeks podsjeti da se ništa novo kod te stranke ne događa već 30 godina, bez obzira tko je na čelu. Mislim da Šeks govori ono što najveći simpatizeri HDZ-a misle u najvećem broju.”

Autodestruktivni potezi HDZ-a

Markovina kaže da Šeksov potez nije bio mudar, ali da je potez premijera Andreja Plenkovića da na čelo DORH-a postavi Ivana Turudića vjerojatno još gori, piše N1.

“Tu sad već imamo dva vrlo autodestruktivna poteza HDZ-a, koji do sada nije imao običaj na taj način autodestruktivno se ponašati prema vlastitim izgledima da osvoje ili zadrže vlast. Evidentno se događa nešto novo.

Koliko god da je HDZ ostao isti, hrvatsko se društvo dosta promijenilo u odnosu na devedesete, smatra Markovina. “Imam dojam da je sad u društvu zaista neki momentum želje političke promjene i zasićenost vladavine Andreja Plenkovića i HDZ-a.”

‘MRAČNA SILA’ Pljušte rekacije nakon Šeksovog govora: ‘Govori o antihrvatskim elementima, a surađivao je s komunističkim režimom’

Pitanje je jesu li ove reakcije Šeksa i Plenkovića izraz panike što su to osjetili ili postoji još nešto iza toga. Ali definitivno neracionalno ponašanje vladajuće stranke.”

Markovina ističe kako su Nina Obuljne KoržinekOleg Butković i Davor Božinović posljednje troje ljudi koji su bili dio svih dosadašnjih vlada Andreja Plenkovića.

“Moguće da on misli je li nešto konkretno upleten ili misli ako mu padne i Nina Obuljen, koju toliko štiti, s kojom je toliko srastao, da mu onda pada kompletna priča. Stvarno ne znam o čemu se radi. Ali nije neuobičajeno, kompariramo li sve što je izjavljivao i ponašao se prethodnih godina.”

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.