ATLETSKO EP Matija Gregurić u finalu kladiva, postavio novi osobni rekord

Autor:

04.09.2015., Zagreb - Svetice, Martin Markovic (bacac diska), Matija Greguric (bacac kladiva) i Ante Pavkovic (trener) clanovi su Atletskog kluba Zrinjevac. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Sanjin Strukic/PIXSELL

Hrvatski bacač kladiva Matija Gregurić plasirao se u nedjeljno finale ove discipline na Europskom atletskom prvenstvu u Rimu, gdje je u jutrošnjim kvalifikacijama postavio novi osobni rekord hicem od 75,42 metra i osvojio osmo mjesto.

Gregurić je prvi put u karijeri prebacio granicu od 75 metara i s tim rezultatom osvojio peto mjesto u svojoj kvalifikacijskoj skupini. Nakon toga su ga u drugoj grupi prestigla još samo trojica kladivaša. Kvalifikacijsku normu od 77 metara prebacila su trojica, a najbolji hitac imao je aktualni olimpijskim pobjednik i europski prvak Poljak Wojciech Nowicki, koji je dobacio kladivo do 79 m.

U finale, koje je na programu u nedjelju, s početkom u 21.10 sati, plasiralo se 12 kladivaša s najboljim rezultatom.

U subotu će u Rimu svoje naslove europskog prvaka braniti Filip Mihaljević u bacanju kugle te Sandra Elkasević u bacanju diska, a u finalu joj se pridružila i Marija Tolj. Marino Bloudek će nastupiti u polufinalu na 800 m, a pred sedmobojkom Janom Koščak su još tri završne discipline natjecanja.

HRVAT BRANI ZLATO Europsko prvenstvo u Rimu: Filip Mihaljević zavitlao kuglu do finala

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.