ANUŠIĆ NEZADOVOLJAN! Na hitan sastanak pozvao direktora i sindikalca iz ZTC-a

Autor:

24.11.2023., Zagreb - U Saborje pocela 39. sjednica Odbora za obranu na kojoj se rapravlja o upucivanju pripradnika Oruzanih snaga RH u inozemne operacije. Sjednici je nazocio i ministar obrane Ivan Anusic. Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Patrik Macek/PIXSELL

Na razgovor u Ministarstvo obrane, koji bi se trebao održati ovaj tjedan, pozvani su direktor tvrtke Ivica Vidović te čelnik sindikata Marijan Luketić, koji već duže od godinu dana neuspješno pregovaraju o, među ostalim, kolektivnom ugovoru i pravilniku o plaćama.

Nakon što je Ivan Anušić početkom veljače potpisao Ugovor o održavanju materijalnih sredstava sa ZTC-om, koji je trebao rezultirati povećanjem plaća radnika i prihoda tvrtke kojoj poslovi s MORH-om čine 70-80 posto ukupnih poslova, dao im je rok do 16. veljače da postignu dogovor. Taj je datum prošao, novi kolektivni ugovor nije potpisan, a kako tportal neslužbeno doznaje, ni nema naznaka da će biti jer u tih 20-ak dana nije došlo ni do kakvog pomaka na bolje.

Nezadovoljni uvjetima rada i činjenicom da se predugo pregovara oko kolektivnog ugovora, dio radnika bio je i u bijelom štrajku, okončanom uoči ministrova potpisivanja ugovora, za što su se nadali da će im donijeti veće plaće.

Kako tportal neslužbeno doznaje, Anušić je prilično nezadovoljan time što uprava i sindikat ZTC-a nisu postigli neki dogovor jer se očekivalo da će nakon potpisivanja ugovora sve ići zadanim tijekom te da će novi kolektivni ugovor, uz ostale dokumente, biti potpisan s obzirom na to da je njime predviđeno povećanje cijene sata rada, pa otvara vrata povećanju plaća. Također doznaje da će Anušić objema stranama poručiti kako neće dozvoliti da se zbog nemogućnosti postizanja dogovora oštećuje tvrtka.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.