Ante Kotromanović: “Nitko neće plakati što Josip Đakić neće doći”

Autor:

Saša Zinaja/NFOTO

Bivši ministar obrane Ante Kotromanović u srijedu je komentirao ovogodišnju proslavu obljetnice Oluje u Kninu. Gostujući na N1 televiziji Kotromanović je rekao da ne zna je li dobio pozivnicu, ali da ga je zvao predsjednik Republike Zoran Milanović i da će u Knin, barem nakratko, doći.

“Bila je moja ideja da napravimo prijem zapovjednika na taj dan kad smo krenuli u akciju, četvrtog. Ne znam što se ove godine dogodilo, mislim da bi trebalo napraviti standardni operativni postupak da se točno zna što se radi i kako se radi”, rekao je Kotromanović. Dodao je da postoji popis svih zapovjednika i branitelja i to je, kaže, lako organizirati.

“Ne vidim razlog zašto netko neće doći ako je pozvan i ima vremena. Ne kužim ljude koji javno govore da ne žele ići iz ovih ili onih razloga. To nije dobra poruka i dijeli branitelje. To treba zaboraviti bilo kakve podjele na dan oslobađanja Hrvatske. Mi smo se borili rame uz rame i bili braća po oružju”, rekao je i dodao da ‘sitne politike treba staviti u drugi red’ te biti častan i ponosan i respektirati predsjednika države i ministra obrane koji su izabrani.

Ističe da Ministarstvo obrane uvijek ima dobre namjere. “Đakić, znamo svi, neće nitko plakati što on neće doći. Više zapovjednika je reklo da, ako dođe on, oni neće doći. Predsjednik korektno radi svoj posao, a što se tiče braniteljske populacije i danas, kao i kad je bio premijer, odaje im počast i cijeni njihovu ulogu u Domovinskom ratu. Meni ovaj dan nitko neće pokvariti pa ni Josip Đakić ni nitko drugi”, poručio je.

O dodjeli odlikovanja generalu Mladenu Kruljcu koji je pravomoćno osuđen, kaže kako za motive treba pitati onoga tko odlikovanje dodjeljuje. “Kruljac je bio na čelu iznimne postrojbe koja je napravila fenomenalan posao u Bljesku. U tom kontekstu je definitivno zaslužio. Ovo drugo, neka svako nosi svoj križ”, zaključio je Ante Kotromanović.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.