Ansambl Antiphonus

Ansambl Antiphonus otvara ciklus ‘Triade’ uz gostovanje lutnjista Luce Piance

Vokalni Ansambl Antiphonus pod umjetničkim i dirigentskim ravnanjem maestra Tomislava Fačinija otvara ovogodišnji ciklus ‘Triade’ u Muzeju za umjetnost i obrt još jednom vrhunskom glazbenom poslasticom, posebno osmišljenim programom naziva ‘Chez Petrarca’, koji donosi madrigale i pjesma skladane na Petrarkinu poeziju.

Koncert će se održati u utorak 29. siječnja s početkom u 20 sati u foajeu Muzeja za umjetnost i obrt, a Antiphonusovcima će se na sceni pridružiti gost iz Švicarske, svjetski poznati virtuoz na lutnji Luca Pianca.

Iz pera Arcadelta, Palestrine, Lassa, Marenzija, Werta i Monteverdija, čut ćemo kako je Petrarca pomirio svoje nebo i zemlju i možda saznati odgovor na pitanje mnogih mučenika školske lektire: Kakav je to tip koji je cijeli život pisao o jednoj ženi, s kojom se družio samo vrlo izdaleka ili u mislima? Pa, možda zato što se gospođica Laura prezivala de Sade… No eto, ona je uminula, ali trajni ideal je ostao; soneti su ostali tužni, a Petrarka nije“, najavio je predstojeći koncert Tomislav Fačini.

Komentiraj