Anka Mrak Taritaš: “Razmazili smo se, ne moramo zimi hodati u kratkim rukavima i bez čarapa”

Autor:

15.06.2022., Zagreb - Na konferenciji za medije odrzanoj u Saboru o temi "Obnova koje nema i stanje u graditeljstvu" govorila je zastupnica Anka Mrak Taritas. Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Patrik Macek/PIXSELL

Saborska zastupnica i predsjednica stranke Glas Anka Mrak Taritaš u utorak je za N1, između ostalog, komentirala štednju energije.

Spomenula je primjer Belgije, koja je već u travnju i svibnju donijela odluku da grijanje u sezoni grijanja ne smije prelaziti 20 stupnjeva.

“Mi smo se svi razmazili. Ja usred zime hodam doma u kratkim rukavima, bez čarapa i grijem. Treba poći od sebe. Kada nešto radite možete biti tako, ali kada nešto ne radite ne moram baš sjediti u kratkim rukavima i bez čarapa. Odgovorni ljudi će krenuti, ali država mora prepoznati svoju odgovornost. Ne možete imati press konferenciju i govoriti o tome u prostoru koji se hladi na 18 stupnjeva”, rekla je zastupnica za N1.

Složila se s premijerom Andrejem Plenkovićem u tome da je ova inflacija uvezena. “To je jedan veliki val, tsunami koji je zapljusnuo obalu Europe i donio ozbiljnu štetu. Neke stvari ne možete reagirati, ali neke možete”, rekla je Anka Mrak Taritaš i zaključila da val inflacije može ublažiti reagirajući, primjerice, na cijene hrane.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.