Andrija Mikulić postaje voditelj predsjedničine kampanje za Zagreb

Predsjedništvo zagrebačkog Gradskog odbora HDZ-a prošli je četvrtak osnovalo stožer Kolinde Grabar-Kitarović za Zagreb, za čijeg voditelja su imenovali glavnog državnog inspektora Andriju Mikulića, piše Novi list.

Iako je neobično da ljudi koji pripadaju nekom represivnom tijelu aktivno sudjeluju u kampanju, tajnik Glavnog odbora Ivan Ćelić, operativni direktor predsjedničinog stožera u Zagrebu, poručio je kako u ovom slučaju nema govora o kršenju zakona te kako je sve rađeno po naputku Ivana Anušića.

“Imate primjer Davora Božinovića, koji je ministar policije i kao takav dio represivnog aparata, ali je svejedno istovremeno međunarodni tajnik stranke. Ista je to analogija”, smatra Čelić.

Imenovanje je komentirao potpredsjednik SDP-a Peđa Grbin, kojemu je nova uloga glavnog državnog inspektora potpuno neprihvatljiva.

“HDZ je mjesecima uvjeravao hrvatsku javnost da rade na depolitizaciji državne uprave. U Saboru smo prošli tjedan promijenili čak 60 zakona upravo pod tom egidom depolitizacije. Ali, ovim potezom su sva ta uvjeravanja HDZ-a i Vlade pala u vodu. Ako se glavnog državnog inspektora imenuje za voditelja kampanje predsjednice Republike, koja je kandidatkinja HDZ-a, jasno je da od obećane depolitizacije ne ostaje ni »d«”, smatra Grbin.

Politički tajnik Mosta Nikola Grmoja cinično je poručio da “ako ništa, barem poduzetnici i obrtnici mogu odahnuti dok traje predsjednička kampanja”.

“Šalu na stranu, u politici bi ipak trebale postojati nekakve granice demokratske pristojnosti, a one su u ovom slučaju debelo prijeđene. Šef jednog u suštini represivnog tijela trebao bi se izuzeti iz izbornih političkih procesa. Javnost će u protivnom s razlogom postavljati pitanja imaju li donatori kampanje Kolinde Grabar-Kitarović možda kakvih popusta u Državnom inspektoratu”, kazao je Grmoja.

Iz izbornog stožera Kolinde Grabar-Kitarović za Novi list tvrde kako im je imenovanje Mikulića “prvi glas”.

 

 

 

Komentiraj