Andrea Gaudenzi ostaje predsjednik ATP-a. Izabran na drugi mandat do 2026. godine

Autor:

Predsjednik ATP-a Andrea Gaudenzi ponovno je izabran u drugi mandat na čelu tog tijela za razdoblje od 2024. do 2026. godine.

Talijan Gaudenzi predstavio je ambiciozan strateški plan OneVisiona za revoluciju u sportu nakon preuzimanja 2020. godine, ali pandemija COVID-19 dovela je sport u krizno stanje.

ATP je rekao da je u prvoj fazi, koja je stupila na snagu 2023., već generirao najveće jednogodišnje povećanje naknada za igrače u svojoj povijesti – povećanje od 37,5 milijuna dolara u odnosu na prethodnu godinu za ATP Tour i Challenger Tour.

“Ponosan sam na sve što smo postigli od 2020., tijekom posebno izazovnog vremena za svijet”, rekao je Gaudenzi.

“Kako ulazimo u drugu fazu naše strategije, uvjereniji sam nego ikad da naš sport ima veliku prednost i da smo u dobroj poziciji da iskoristimo prednosti digitalnog doba”, dodao je.

Prema planu OneVisiona, igračima i turnirima zajamčen je udio 50-50 u dobiti od ove godine, dok je Tour doživio uvođenje proširenih 12-dnevnih Masters 1000 turnira.

ATP je rekao da su druga postignuća u Gaudenzijevom prvom mandatu bila uspostava Tennis Data Innovationsa, osnovana za upravljanje i komercijalizaciju podataka za Tour na globalnim tržištima – kao i dugoročno prikupljanje medijskih prava.

Gaudenzi je također bio ključan u stvaranju “radne skupine T7” koja je uključivala ATP, WTA, četiri Grand Slama i Međunarodnu tenisku federaciju u pokušaju da se pojednostavi upravljanje sportom.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.