Amerika je svoju prvu Miss dobila 1921. godine. Pobjednica je do danas najniža misica

Prvo natjecanje za Miss Amerike održano je u Atlantic Cityju u američkoj saveznoj državi New Jersey 7. rujna 1921. godine. Pobijedila je tada 16-godišnja Margaret Gorman iz Washingtona koja je sa svojih 155 centimetara visine do danas ostala najniža Miss Amerike.

Margot je bila srednjoškolka kada se njezina fotografija pojavila u Washington Heraldu u sklopu jednog natjecanja u popularnosti. Ponijela je laskavu titulu ‘Miss District of Columbia’. Osvojila je putovanje u Atlantic City gdje se kao gošća pojavila na jednom izboru ljepote gdje je osvojila dvije titule ‘Inter-City Beauty ‘ i ‘The Most Beautiful Bathing Girl in America’) te postala apsolutna miljenica publike.

Godinu dana kasnije vratila se u Atlantic City kako bi obranila spomenute titule, a tada se pojavio problem. Naime, kako je već jedna djevojka te godine ponijela titulu Miss Washington, D.C. članovi žirija odlučili su Margaret dati novu. I tako je proglašena prva Miss Amerike i to godinu dana nakon što je zapravo proglašena najljepšom. – Nikada mi nije previše stalo do toga da postanem Miss Amerike. Meni je sve to jako dosadno. Zapravo, željela bih sve zaboraviti – rekla je svojevremeno najljepša žena Amerike.

Nakon nekoliko natjecanja ljepote na kojima nije ostvarila značajan uspjeh udala se za Victora Cahilla, prodavača nekretnina. On je umro 1957. godine, a ona je poživjela sve do 1995. godine, kad je preminula u dobi od 90 godina.

Komentiraj

nacional banner
nacional banner