Američko priznanje Grmoji i Mostu ujedno je i antikorupcijski šamar Plenkovićevoj vladi

Autor:

Saša Zinaja/NFOTO, Patrik Macek/PIXSELL

Zastupnik Mosta u Saboru Nikola Grmoja ovih dana boravi u Budimpešti na nizu predavanja koja se održavaju pod pokroviteljstvom američke vlade, točnije organizacije ILEA Budapest – International Law Enforcement Academy. Kako je Grmoja objavio na Facebooku, na simpoziju će stručnjaci iz Federal Bureau of Investigation (FBI) i Federal Law Enforcement Training Center (FLETC) držati predavanja vezana uz borbu protiv korupcije, ali i odnose s medijima. Grmoja je u kratkoj izjavi za Nacional samo rekao da su ga u Budimpeštu pozvali organizatori te da je jedini saborski zastupnik iz Hrvatske, a uz njega su u glavnom gradu Mađarske još i predstavnici PNUSKOK-a i Državnog odvjetništva.

Niz predavanja koja su primarno vezana uz borbu protiv korupcije održavaju se do 2. srpnja. Poziv organizacije koja ima podršku američke vlade i FBI-a je veliko priznanje za napore koje u borbi protiv korupcije u Hrvatskoj iskazuju Grmoja i njegova stranka Most. Istovremeno, ovaj je poziv i jasna poruka premijeru Plenkoviću i vladajućem HDZ-u koji su na sve moguće načine pokušali ismijati Most i Grmoju kada je on proteklog tjedna proglasio veliku pobjedu u slučaju bivšeg veleposlanika Damira Sabljaka kojeg je Upravni sud vratio na posao nakon što mu je aktualni ministar Gordan Grlić Radman dao otkaz.

Grmojin odlazak u Budimpeštu može se protumačiti i kao otvorena podrška američke vlade za antikorupcijsku politiku koju Most vodi otkako je Plenković u travnju 2017. razriješio dužnosti Mostove ministre u Vladi nakon što su ostali suzdržani prilikom odluke o odgovoru Vlade na zahtjev zastupnika SDP-a koji su tražili smjenu ministra financija Zdravka Marića.

Više pročitajte u novom broju Nacionala

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.