“Alien 5” je u pripremi, Sigourney Weaver nije sigurna da će glumiti u njemu

Autor:

Promo

Već se godinama priprema peti dio znanstveno-fantastične franšize „Alien“ koja je započeta 1979. godine filmom „Alien – Osim putnik“ koji je režirao Ridley Scott. Poznato je da će redatelj petog dijela biti Neill Blomkamp. On je svoju verziju počeo pripremati davnih godina i to je trebao biti četvrti dio franšize. No, tada je „uskočio“ Ridley Scott koji je pripremao film „Prometej 2“ a onda ga je preimenovao u „Alien: Savez“ 2017. godine te je verzija Neilla Blomkampa odgođena do daljnjeg.

Prvotno je bilo zamišljeno da „Alien“ Neilla Blomkampa bude nastavak filma „Prometej“ Ridleya Scotta iz 2012. godine. „Prometej“ je pričom bio prethodnik filma „Alien – Osmi putnik“ pa je bilo logično da Scott zamoli Blomkampa da se prvo snimi „Prometej“ a zatim njegov „Alien“. Onda je Scott imao novu molbu. On je snimao film „Prometej 2“ koji je postao „Alien: Savez“ odnosno četvrti dio franšize „Alien“ te je Blomkampu preostalo da tek nakon toga snimi svog petog „Aliena“.

https://www.youtube.com/watch?v=jr6bLIpem8g

Da scenarij za petog „Aliena“ postoji, potvrdila je Sigourney Weaver, glavna glumica iz franšize „Alien“. Ona je za magazin Empire kazala kako je prošle godine dobila kraću verziju scenarija, raspisanog na 50 stranica, a napisao ga je čuveni redatelj Walter Hill koji je pisao scenarij za drugi i treći dio franšize „Alien“ i koji je producirao svaki film iz franšize „Alien“. Međutim, Sigourney Weaver kaže kako nije sigurna da će glumiti Ellen Ripley u petom dijelu. Ona je rekla, na temelju pročitanog scenarija, kako će peti dio biti drugačiji od dosadašnjih i zaključila „Možda je Ripley odradila svoje. Zaslužuje da se odmori“.

Sigourney Weaver trenutno snima nastavke filma „Avatar“ u režiji Jamesa Camerona od koji će prvi nastavak biti prikazan u kinima u prosincu 2021. godine.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.