ALADROVIĆ: “Financijski ćemo stimulirati poslodavce da zadrže radnike”

Ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović u ponedjeljak je, uoči sastanka u Vladi oko gospodarske situacije, najavio da će Vlada i financijski stimulirati poslodavce da zadrže radnike.

Cilj im je, ističe Aladrović, očuvanje radnih mjesta. U ovom trenutku ne vide odljev iz aktivne radne snage. “Ali možemo očekivati i pripremati se za takav scenarij, pogotovo u najizloženijim sektorima”, kazao je.

Aladrović je najavio mjere koje obuhvaćaju čitav niz formalno-pravnih akata za očuvanje radnih mjest. Kaže da će ići s vrlo direktnim mjerama koje će brzo provesti i očekuje već sljedeći tjedan provođenje tih mjera.

“Cilj nam je formirati mjeru u kojoj ćemo financijski stimulirati poslodavce da ne otpuštaju radnike i da im pomognemo prebroditi period na način da snosimo dio troška”, rekao je.

Ministar rada naglašava da su u turizmu dosta ugroženi pa će kroz mjere aktivnog zapošljavanja i još neke pokušati omogućiti da oko 5000 ljudi ostane poslodavcima na raspolaganju, a čine sve da minimum zaposlenosti održe na sadašnjim razinama.

Najavio je i da će mjere danas danas biti definirane, a sutra će biti na Vladi.

Komentiraj