AKCIJA BORANKA: Više od 800 volontera pošumljavati će požarišta oko Zadra

Više od 800 volontera iz cijele zemlje ove će subote i nedjelje pošumljavati požarišta oko   Zadra, što je četvrta ovogodišnja vikend akcija pošumljavanja u Dalmaciji nakon što su tri bile organizirane na splitskom i solinskom opožarenom području, najavio je u petak koordinator Boranke Dan Špicer.

“Ovog ćemo vikenda pošumljavati zadarsko naselje Kožino, odnosno Kožinska cesta-Put Blata,” rekao je Špicer.

Po njegovim riječima akciji pošumljavanja na zadarskom području pridružit će se i župan zadarski  Božidar  Longin, te pomoćnik ministra unutarnjih poslova Damir Trut s četrdesetak pripadnika Ravnateljstva Civilne zaštite iz Zadra, Rijeke, Splita i Zagreba.

U  akciji pošumljavanja zadarskog opožarenog područja sudjelovat će i izviđači iz 16 izviđačkih udruga iz cijele  Hrvatske te učenici iz više osnovnih i srednjih škola.

“Akciji će se pridružiti i učenici Američke međunarodne škole iz  Zagreba, i zaposlenici tvrtki sponzora kampanje Boranka – Arriva, Hrvatska lutrija, INA i  DM.

Na ovu akciju sadnje doći  će i 30-ak zaposlenika tvrtke Microsoft Hrvatska, a u sadnji će pomoći i volonteri tvrtki Vermilion energy i Valzor, članovi Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata (UHDDR), planinari i brojni drugi građani s područja Zadra i Zadarske županije,” rekao je  Špicer.

Podršku akciji pružit će djelatnici i stručnjaci iz Hrvatskih šuma i HGSS-a, volonteri Gradskog društva Crvenog križa Grada Zadra, pripadnici Ravnateljstva Civilne zaštite, a veliku podršku projektu daju Zadarska županija i Grad Split koji će  organizirati  za sve volontere besplatne autobuse od zadarskog kolodvora do lokacije sadnje.

Špicer je najavio kako je posljednja, tj. peta ovogodišnja akcija pošumljavanja  Boranka planirana za 29. studenog na području  Makarske.
Akcija Boranka je najveća akcija pošumljavanja ikad organizirana  u Hrvatskoj.

Komentiraj