Afera Crosco: Zbog primanja mita nepravomoćno osuđeni Milković i Pacak

Autor:

Zagreb, 11.10.2013 - Bivši direktor Ine i Crosca Bojan Milkoviæ dolazi na suðenju u sluèaju "Crosco" na Županijski sud u Zagrebu.
foto FaH/ Damir SENÈAR /ds

FaH/ Damir SENČAR /ds

Na zagrebačkom Županijskom sudu u petak su na ponovljenom suđenju zbog primanja mita u aferi Crosco nepravomoćno osuđeni bivši direktor Ine i nekadašnji predsjednik uprave Crosca Bojan Milković i bivši voditelj remonta platformi u toj tvrtki Miroslav Pacak.

Milković je osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora od četiri godine, a Pacak na tri i pol godine. Uz to, Milkoviću se oduzima nepripadna imovinska korist od oko četiri milijuna kuna, a Pacaku 3,7 milijuna kuna.

Također, Milkoviću je oduzeta i slika Mersada Berbera “Dama u bijelom” te skupocjeni mobitel koji su, prema optužnici, bili dio mita, a obojica nepravomoćnih osuđenika moraju platiti i 2000 eura sudskih troškova.

Milković i Pacak su na prvom suđenju nepravomoćno oslobođeni optužbi jer je sud smatrao kako nije dokazano da su uzeli mito. Nakon Uskokove žalbe prvostupanjske presuda je ukinuta pa je postupak vraćen na ponovno suđenje.

Optužnica je teretila Milkovića i Pacaka da su od 2002. do 2009. dodjeljivanje poslova drugim poduzećima uvjetovali davanjem mita od pet posto neto vrijednosti ugovorenog posla, odnosno u drugim slučajevima 10 posto od vrijednosti ukupno izvedenih radova.

Milković je bio uhićen u ožujku 2011., a Pacak mjesec dana kasnije pri povratku iz Tunisa. Optužnica protiv njih je bila podignuta krajem te godine, dok im je prvo suđenje započelo u rujnu 2012. godine.

 

OZNAKE: mito, Crosco, milković, pacak

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.