Adrien Brody odbio je ulogu u “Gospodaru prstenova”, sada žali zbog toga

Adrien Brody dao je retrospektivni intervju za magazin GQ. Ovog 48-godišnjeg glumca vidjet ćemo za mjesec dana u hrvatskim kinima u filmu „Francuska depeša“ a upravo se počela prikazivati i treća sezona tv serije „Nasljeđe“ u kojoj će se on također pojaviti. U tom intervjuu Brody se osvrnuo na rad s redateljem Peterom Jacksonom na filmu „King Kong“ iz 2005. te je spomenuo kako je s istim redateljem trebao raditi i četiri godine ranije na triologiji „Gospodar prstenova“. Ponuđenu ulogu Brody je odbio.

„Nekako, nisam zgrabio tu ulogu. Ne znam koju su mi ulogu namijenili, nešto u stilu hobita. Ja sam tražio nešto drugo“, ispričao je Brody i priznao kako je zažalio zbog te odluke. „Sjećam se da sam otišao s bivšom djevojkom u kino kako bi gledali film ‘Gospodar prstenova’. U jednom trenutku ona se okrenula prema meni i rekla ‘Odbio si ‘Gospodara prstenova?’. Sjećam se da sam se osjećao glupo“.

Umjesto „Gospodara prstenova“ dobio je ulogu u Jacksonovom filmu „King Kong“ za koji kaže da je tada naučio mnogo o snimanju visokobudžetnih filmova odnosno epskih priča. „Premijera filma održana je u New Yorku, na Times Squareu, i tom je prilikom Times Square bio u potpunosti zatvoren. Gradonačelnik je prisustvovao premijeri i predstavio nas cijelom gradu. Bila je to ogromna stvar za mene, moje lice nalazilo se na McDonald’sovoj čaši za gazirana pića. Kome se nešto slično dogodilo?“, rekao je Brody.

Komentiraj