Adam Driver je Enzo Ferrari, obožavatelji na društvenim mrežama ismijavaju njegov talijanski naglasak

Autor:

Neon

Adam Driver (40) glumi Enza Ferrarija u filmu „Ferrari“, biografskoj priči o osnivaču legendarnog talijanskog automobilističkog brenda koji se u četvrtak, 28. prosinca, počinje prikazivati i u hrvatskim kinima. Film je režirao Michael Mann, poznat po kultnom filmu „Vrućina“, a u ostalim ulogama glume Penélope Cruz kao Ferrarijeva supruga Laura Ferrari, Shailene Woodley kao njegova ljubavnica Lina Lardi, te Patrick Demsey kao vozač Formule 1 Piero Taruffi. I dok su prve kritike filma raznolike, oni koji su već vidjeli film slažu se u jednome – talijanski naglasak Adama Drivera je grozan.

„Svatko tko je odobrio talijanski naglasak Adama Drivera i Shailene Woodley treba odmah dobiti otkaz“, napisao je jedan komentator na društvenoj mreži X dok je drugi napisao „Ferrari je razočaranje. Nisam imao nikakva očekivanja prije gledanja filma ali sam ipak razočaran. Film prati život Enza Ferrarija, glumi ga Adam Driver koji ima apsolutno grozan talijanski naglasak. Jedino što spašava film su scene utrka“.

Nekoliko komentatora povuklo je usporedbe s njegovom ulogom u filmu „Obitelj Gucci“ ističući kako je njegov talijanski naglasak ostao „upitan“ kao što je bio i u filmu Ridleya Scotta iz 2021. godine. „Mislim da se svi možemo složiti da je povratnički film Michaela Manna predivan osim što smo po drugi puta prisiljeni gledati Adama Drivera kako se muči s talijanskim akcentom“, dodao je jedan komentator. Dio komentatora je naveo kako Driver izgleda smiješno s tim naglaskom te ga zbog toga ne mogu shvatiti ozbiljno dok glumi Enza Ferrarija.

Ipak, ima i onih koji se ne slažu s ovim komentarima i smatraju da je Adam Driver vrlo dobar u ulozi Enza Ferrarija dok je njegov talijanski akcent „podcijenjen“.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.