Luton i Coventry prije pet godina bili su u četvrtoj ligi. Sada će igrati za ulazak u Premier ligu

Autor:

Soccer Football - Championship - Play-off - Semi Final - Second Leg - Luton Town v Sunderland - Kenilworth Road, Luton, Britain - May 16, 2023 Luton Town's Tom Lockyer celebrates scoring their second goal with teammates Action Images via Reuters/Lee Smith EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club /league/player publications.  Please contact your account representative for further details.     TPX IMAGES OF THE DAY Photo: Lee Smith/REUTERS

Lee Smith/REUTERS

Prije samo pet godina Luton i Coventry igrali su međusobno u League 2, četvrtom rangu engleskog nogometa a u subotu 27. svibnja na Wmbleyu će  igrati za ulazak u Premier ligu! Bit će to utakmica u kojoj će neutralni navijači na kraju žaliti što jedan od ova dva kluba neće među elitne klubove engleskog nogometa. Na žalost, jedan od ova dfva kultna kluba će morati ostati u Championshipu.

Luton je u polufinalu doigravanja za ulazak u Premier ligu izbacio Sunderland, nakon 2-1 poraza u gostima, kod kuće su slavili s 2-0 i prošli u finale. Coventry i Middlesbrough su u prvoj utakmici odigrali 0-0 da bi Singersi u drugoj s 1-0 osigurali put na Wembley.

Oba kluba imaju dugu povijest, Luton je kroz 80-e bio član First division a 1988. je pobjedom u finalu nad Arsenalom osvojio Liga kup dok je  Coventry član First division odnosno Premier lige bio od 1967. do 2001. U zadnjih dvadesetak godina oba su kluba upala u ozbiljne financijske probleme, Coventry toliko da je 2012. ostao bez svog stadiona pa je godinu dana dijelio teren s Northamptonom, u isto vrijeme prijetio im je i stečaj, dok su Luton 2008. spasili navijači koji su se organizirali u udrugu Luton Town Supporters Club, do 2020. otkupili 50 tisuća dionica i preuzeli pravo veta na sve odluke uprave vezane za identitet kluba.

Luton i Coventry klubovi su koji podsjećaju na stara nogometna vremena, prije pojave „plastičnih“ klubova i šeikova koji novcem kupuju sve. Stoga, ne treba čuditi da su nogometni romantičari već rezervirali termin pred TV ekranima druge subote u 21 sat.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.