93-godišnji Clint Eastwood režirat će 40. film u karijeri, ujedno i posljednji

Clint Eastwood za dva će mjeseca proslaviti 93. rođendan i čini se da je počeo rtazmišljati o oproštaju od bogate redateljske i glumačke karijere. Kako piše portal DiscussingFilm, Eastwood planira režiju svog posljednjeg filma. Film će biti snimljen pod okriljem kompanije Warner Bros za koju Eastwood režira fiolmove ekskluzivno od 2008. i filma „Gran Torino“. Nakon toga, režirao je filmove kao što su „Invictus“, „Čudo s Hudsona“ (Sully), „Američki snajper“ (American Sniper) i „Richard Jewell“ a posljednji je bio „Cry Macho“ prije nepune dvije godine.

Prema onome što se sada zna, njegov posljednji film biti će triler čiji je radni naziv „Juror #2“. U središtu priče filma je porotnik na suđenju za ubojstvo gdje se ispostavlja da je on počinio to ubojstvo. On dolazi u dilemu treba li se predati ili će manipulirati porotom kako bi se izvukao iz cijelog slučaja. Imena glumaca su, za sada, nepoznata, s time da se šuška kako Eastwood želi mladu hollywoodsku zvijezdu u glavnoj ulozi.

„Juror #2“ biti će Eastwoodov 40. film koji je režirao a paralelno je bio prepoznat i kao glumac. Osvajao je Oscare za najbolji film i najbolju režiju i to za filmove „Nepomirljivi“ (Unforgiven), „Mistična rijeka“ (Mystic River) i „Djevojka od milijun dolara“ (Million Dollar Baby). Pored toga, nominaciju za Oscara imali su njegovi filmovi „Pisma iz Iwo Jime“ (Letters From Iwo Jima) te „Američki snajper“.

Zanimljivo, kompanija Warner Bros. pristala je surađivati s Eastwoodom na njegovom novom filmu iako je novi predsjednik kompanije David Zaslav nedavno pitao zašto je Warner Bros. producirao film „Cry Macho“ a na komentar da je to učinjeno zbog Eastwooda on je odgovorio „Mi nikome ne dugujemo nikakve usluge“. Izgleda da je u međuvremenu promijenio mišljenje.

Komentiraj

nacional banner
nacional banner