Kadirov: “Pripremili smo zanimljivo iznenađenje za Ukrajince”

Autor:

epa10158883 Firefighters extinguish a fire after a Russian rocket attack hit a restaurant complex in Kharkiv, Ukraine, 04 September 2022. Two main buildings and a summer pavilion on a total area of ??2,200 square meters were burned, according to the State Emergency Services. Kharkiv and surrounding areas have been the target of heavy shelling since February 2022, when Russian troops entered Ukraine starting a conflict that has provoked destruction and a humanitarian crisis.  EPA/SERGEY KOZLOV

EPA/SERGEY KOZLOV

Čečenski vođa i saveznik ruskog predsjednika Vladimira Putina, Ramzan Kadirov objavio je u ponedjeljak na Telegramu da su borci tima ‘Akhmat’ pripremili ‘zanimljivo iznenađenje’ za ukrajinske snage, prenosi ruska agencija TASS.

“Tim za specijalne operacije ‘Akhmat’, predvođen dragim bratom Sultanom Rašajevim, provodi denacifikaciju Ukrajine danonoćno. Naši borci pripremili su zanimljivo iznenađenje ukrajinskim milicijama, koje će se uskoro znati. Neću još otkriti karte”, rekao je.

Dodao je da se specijalna vojna operacija uspješno odvija u zoni odgovornosti čečenskih snaga, zahvaljujući ‘hrabrosti i junaštvu čečenskih boraca, kao i poboljšanoj suradnji sa združenim snagama’.

Ranije u ponedjeljak Kadirov je rekao da ima deset tisuća spremnih boraca za raspoređivanje u Ukrajini. Dodao je da mu je rečeno da je povlačenje ruskih trupa iz dijelova regije Harkiv ‘spašavanje ljudskih života, što je dobra stvar’.

“No, napravljene su i greške. Ako ne bude promjena strategije morat ću razgovarati s vojnim stratezima kako bi objasnili situaciju na terenu”, poručio je preko Telegrama.

 

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.