Premijer Plenković čestitao svima Dan Europe

Autor:

epa09935885 Young people carry European and Ukrainian flags during the official Europe Day ceremony focusing on Ukraine and European solidarity in Brussels, Belgium, 09 May 2022. This year, Europe Day 2022 is above all a plea for peace, freedom and democracy in Ukraine, as well as for unity and solidarity with the Ukrainian people.  EPA/STEPHANIE LECOCQ

EPA/STEPHANIE LECOCQ

Premijer Andrej Plenković čestitao je u ponedjeljak svima Dan Europe ocijenivši da živimo u vremenu velikih izazova koji zahtijevaju odvažne odluke i zajedništvo.

“Svima čestitam #EuropeDay! Kroz #CoFEU smo čuli što europske građane najviše brine”, navodi hrvatski premijer u poruci misleći na Konferenciju o budućnosti Europe koja je počela prije godinu dana i završila danas na Dan Europe.

“Ovo je vrijeme velikih izazova koji zahtijevaju odvažne odluke i zajedništvo”, navodi Plenković u poruci na Twitteru.

Time vjerojatno aludira na izazove svijetu koji se tek počeo opravljati od dvogodišnje pandemije covid-19, a Rusija je 24. veljače počela invaziju na Ukrajinu zbog čega je slijedio niz izazova za Europu i cijeli svijet zbog rasta cijena hrane i energenata.

“Imamo odgovornost nastaviti graditi Europu mira, vladavine prava, socijalne pravednosti i gospodarskog razvoja”, napisao je premijer.

U nedjelju, na 8. svibnja koji se u Europi slavi kao Dan pobjede u Drugom svjetskom ratu, Plenković je nenajavljeno posjetio Ukrajinu kako bi iskazao vodstvu te zemlje i njezinu narodu solidarnost i podršku njezinu europskom putu.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.