Pobjede favorita na startu Premier lige

Autor:

epa06280068 Chelsea's Pedro celebrates scoring a goal during the English Premier League soccer match between Chelsea FC and Watford FC at Stamford Bridge in London, Britain, 21 October 2017.  EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications.

Na startu nove sezone Premier lige klubovi iz vrha engleskog nogometa upisali su pobjede. Tottenham je u subotu u gostima svladao Newcastle sa 2-1, a Chelsea je kod Huddersfielda slavio sa 3-0.

U dvoboju Newcastlea i Tottenhama sve važno dogodilo se je u prvih 18. minuta, a sva tri pogotka postignuta su glavom. Vertonghen je u 8. minuti zabio za vodstvo Spursa, a tri minute kasnije Joselu pogađa za izjednačenje. No, u 18. minuti Dele Alli donosi pobjedu gostima.

Novi trener Chelseaja Talijan Maurizio Sarri uspješno je odradio debi u Premier ligi, gosti iz Londona su kod Huddersfielda slavili sa 3-0. Među strijelce se upisao i veznjak Jorginho, pojačanje iz Napolija, koji je u 45. minuti iz penala pogodio za 2-0. Za Chelsea su još zabili Kanté (34) i Pedro (80).

Hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić, koji je prije dva dana stigao iz Reala na posudbu u Chelsea, nije bio u sastavu londonskog kluba budući da zbog SP nije u optimalnom trening ritmu.

Dan ranije Manchester United je pred svojim navijačima na Old Traffordu pobijedio Leicester sa 2-1.

Večeras Wolverhampton dočekuje Everton, a u nedjelju su na rasporedu preostale tri utakmice 1. kola u kojima se sastaju Liverpool – West Ham, Southampton – Burnley, te Arsenal – Manchester City.

REZULTATI:
Newcastle 1 Joselu (11)
Tottenham 2 Vertonghen (8), Alli (18)
- - -
Fulham         0
Crystal Palace 2 Schlupp (41), Zaha (80)
- - -
Huddersfield 0
Chelsea      3 Ngolo Kanté (34), Jorginho (45-pen), Pedro (80)
- - -
Watford   2 Pereyra (35, 54)
Brighton  0
- - -
Bournemouth  2 Fraser (24), Wilson (90+1)
Cardiff City 0

- - -

Petak -
Manchester United 2 Pogba (3-pen), Shaw (83)
Leicester         1 Vardy (90+2)

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.