30 GODINA HDZ-A: Plenković: “Možemo biti ponosni na postignuća”

Hrvatska demokratska zajednica danas obilježava 30. obljetnicu osnutka stranke. U Koncertnoj dvorani “Vatroslava Lisinskog” bit će održana svečana akademija, a nakon toga u prostorijama Nogometnog kluba Jarun odigrat će se tradicionalna nogometna utakmica između ‘momčadi HDZ-a i zvijezda’.

Izaslanstvo stranke, predvođeno predsjednikom Vlade i HDZ-a Andrejom Plenkovićem položilo je jutros vijenac i zapalilo svijeću na grobu prvoga hrvatskog predsjednika i utemeljitelja HDZ-a dr. Franje Tuđmana.

“Danas je 30. obljetnica osnivanja HDZ-a. Stranke koju je osnovao prvi predsjednik Tuđman. Koja je u prvih 10 godina ostvarila ključne ciljeve. Možemo biti ponosni na postignuća u tom razdoblju. I danas radimo na ključnim pitanjima za građane – gospodarstvu i socijalnoj uključenosti. Ovo je ujedno i godina kad obilježavamo 20. godišnjicu smrti Franje Tuđmana”, kazao je Plenković na Mirogoju, prenosi N1.

HDZ je osnovan u Zagrebu 17. lipnja 1989. godine u prostorijama NK “Borac” na Jarunu, a na toj skupštini je prvim predsjednikom imenovan dr. Franjo Tuđman.

Komentiraj