20 godina zatvora muškarcu koji je slao eksploziv Trumpovim kritičarima

Cesar Sayoc (57) osuđen je u ponedjeljak na 20 godina zatvora zbog slanja pošiljki s eksplozivnom napravama istaknutim demokratima i kritičarima američkog predsjednika Donalda Trumpa, piše BBC.

Sayoc je u ožujku priznao krivnju za zločine za koje ga se tereti, a prilikom čitanja presude briznuo je u plač. Sudac je, čitajući presudu, kazao kako su priroda i okolnosti ovih zločina odvratni.

Državno odvjetništvo opisalo je Sayoca kao počinitelja “dvotjednih terorističkih napada” koje su bili “motivirani ideologijom mržnje” te je za njega zatražilo doživotni zatvor jer je opasan za ljude.

Njegove mete uključivale su poznate medijske ličnosti i članove Demokrata, među kojima su i Barack Obama i Hillary Clinton. Svoje je pakete napunjene eksplozivom, žicama i satovima poslao na adrese bivšeg potpredsjednika Joe Bidena, bivšeg direktora CIA-e Johna Brennana, senatora Coryja Bookera i Kamala Harrisa, te glumca Roberta de Nira.

Nijedna naprava nije eksplodirala.

Uhićen je 26. listopada usred potjere provedene širom zemlje, nakon što je više od deset naprava nalik na bombe poslano kritičarima predsjednika Trumpa.

Komentiraj