Netko je ljubomoran, originalni autor serije “Pravi detektivi” smatra hvaljenu četvrtu sezonu “glupom”

Autor:

Jodie Foster, from left, Issa Lopez and Kali Reis attend the red carpet event for their HBO series, True Detective: Night Country, in Mexico City, Thursday, Jan. 11, 2024. (AP Photo/Eduardo Verdugo)

AP Photo/Eduardo Verdugo

Četvrta sezona serije „Pravi detektiv“ pod nazivom „Zemlja tmine“ koja se trenutno prikazuje na HBO kanalima te streaming platformi HBO Max oduševila je publiku i kritiku pa tako ima 92 posto pozitivnih kritika na stranici Rotten Tomatoes dok na stranici iMDB ima ocjenu 8,9. Međutim, Nic Pizzolatto, autor prve tri sezone serije „Pravi detektiv“, kritizirao je četvrtu sezonu nazvavši je „glupom“. Autorica četvrte sezone je scenaristica i redateljica Issa López.

U četvrtoj sezoni glavni lik, šeficu policije u postaji na Aljasci, glumi Jodie Foster dok njenu podređenu glumi Kali Reis. I dok mnoge gledatelje četvrta sezona podsjeća na prvu, koja je bila najkvalitetnija, postoji grupa gledatelja kojima se četvrta sezona ne sviđa i koji su se odlučili na ono što se u engleskom jeziku naziva „review bombing“. To je izraz koji se koristi kada se ljudi masovno organiziraju i planski ostavljaju loše ocjene na stranicama kakva je Rotten Tomatoes. Uslijed toga, četvrta sezona po ocjenama publike na stranici Rotten Tomatoes ima 66 posto pozitivnih reakcija.

Izgleda da je jedan od onih koji je dao negativnu kritiku bio i Pizzolatto koji je na špici četvrte sezone naveden kao izvršni producent serije. Izgleda da se on odlučio distancirati od četvrte sezone a taj zaključak je donesen nakon što se na Redditu pojavila Instagram objava u kojoj se navodi kako četvrta sezona serije „Pravi detektiv“ odaje počast prvoj sezoni. Pizzolatto je u toj objavi ostavio komentar „stupid“ (glupo). Na to je dodao još jedan komentar u kojem je napisao „Nisam imao nikakav utjecaj na priču ili bilo što drugo. Ne krivite mene“.

Na društvenim mrežama pojavila se teorija da bi se do kraja četvrte sezone mogao pojaviti i Rustin “Rust” Cohle, lik kojeg je Matthew McConaughey glumio u prvoj sezoni. I to je Pizzolato komentirao riječima „Matthew se ne pojavljuje niti će se pojaviti“.

Issa López već je reagirala za Pizzolattove komentare i to na portalu Vulture gdje je branila korištenje simbola koji četvrtu sezonu povezuje s prvom koja se počela prikazivati 2014. godine. „Vjerujem da svaki autor ima vrlo specifičan, osebujan i jedinstven odnos prema pričama koje stvara i kakve god bile njegove reakcije, na njih ima pravo. To je njegov prerogativ. Ovu sezonu sam napisala s dubokom ljubavlju prema djelu koje je napravio i ljubavlju prema ljudima koji su ga voljeli. I to je reinvencija, i drugačije je, napravljeno je s idejom da sjednemo oko vatre, da se malo zabavimo te imamo neke osjećaje i neke misli. I svi koji se žele pridružiti su dobrodošli.”

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.