Oglasila se Banožićeva odvjetnica o punomoći: “Radi se o elementarnim stvarima”

Autor:

25.04.2022., Zagreb - Visoki upravni sud, objava presuda na temelju zalbe zbog ukidanja mjere roditelj odgojitelj. Ksenija Vrzina
Photo: Marko Lukunic/PIXSELL Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Ksenija Vržina, odvjetnica Marija Banožića, predala je zahtjev kojim bi mu se aktivirao zastupnički mandat, ali predsjednik saborskog Mandatno-imunitetnog povjerenstva (MIP) Robert Jankovics doveo je to u pitanje jer zahtjev nije ovjeren.

Za N1 je odvjetnica objasnila taj detalj.

“Radi se o elementarnim stvarima. Odnos odvjetnik klijent je odnos međusobnog povjerenja. Odvjetnička punomoć potpisana od klijenta je dostatna u svakom postupku pred svim nadležnim tijelima”, rekla je Vržina.

Sjednica na kojoj će se razmatrati utemeljenost ovih zahtjeva bit će održana u utorak 21. studenoga.

“Ja sam tu odluku donijela kao njegova odvjetnica, a odvjetnica sam mu bila i u prethodnim slučajevima kada sam nastupala u njegovo ime. Podnijela sam zahtjev Saboru za aktivaciju njegovog saborskog mandata i odmah istovremeno stavljanje tog mandata u mirovanje. Podnijela sam i zahtjev Vladi za “6+6″ opciju da koristi pravo šest plaći i 50 posto plaće drugih šest mjeseci”, pojasnila je Vržina.

Sad bivši ministar obrane u subotu 11. studenoga je sudjelovao u prometnoj nesreći u kojoj je život izgubio vozač drugog vozila. Otad se bivši ministar nalazi na liječenju u KBC-u Osijek, a, koliko je poznato, još uvijek je u jedinici intenzivne njege.

Zbog nejasnih podataka koji su se pojavili o tome je li Banožić u trenutku nesreće bio pod utjecajem alkohola, ovaj slučaj izaziva veliko zanimanje javnosti.

Smijenjen je popodne nakon nesreće, a njegovog nasljednika Ivana Anušića Sabor je potvrdio u četvrtak 16. studenoga, piše N1.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.