Autor kontroverznog nosa Bradleya Coopera u filmu “Maestro” se ispričao

Autor:

Netflix

Film „Maestro“ prikazan je uz ovacije na filmskom festivallu u Veneciji. Radi se o biografskom filmu kojeg je režirao Bradley Cooper a koji ujedno glumi glavnu ulogu, slavnog američkog kompozitora i dirigenta Leonarda Bernsteina koji je bio Židov. Upravo ta činjenica uzrokovala je nevjerojatnu raspravu jer se nekima nije dopallo što Cooper, koji nije Židov, glumi Židova, te su mu za potrebe te uloge napravili poveći nos. Na društvenim mrežama ubrzo je započeta rasprava u kojima su neki tvrdili da je ulogu trebao dobiti glumac koji je Židov, umjesto što se Cooperu umjetno povećao nos. A osoba koja je Cooperu stvorila takav nos, Kazu Hiro, govorio je na konferenciji za novinare u Veneciji gdje se osvrnuo i na reakcije na fatalni nos.

„Nisam očekivao da će se to dogoditi. Žao mi je ako sam povrijedio nečije osjećaje. Moj cilj, kao i cilj Bradleya Coopera, bio je portretirati Bernsteina što je moguće autentičnije. Bernstein je imao taj izgled koji je svima poznat“, izjavio je Hiro dodajući „Postoji jako mnogo fotografija jer je bio fotogeničan kao što je za mnoge bio velika osoba. Željeli smo poštivati njegov izgled kao i ono unutar njega. Zato smo napravili nekoliko različitih testova, kroz taj proces donijeli puno odluka, rezultat se vidi u filmu. To je bila naša jedina želja“.

Kazu Hiro u karijeri je osvojio dva Oscara za šminku, prva je bila za pretvaranje Garyja Oldmana u Winstona Churchilla u filmu „The Darkest Hour“ te za pretvaranje Charlize Theron u tv voditeljicu Megyn Kelly u filmu „One su bombe“. Bernsteinova djeca Jamie, Alexander i Nina, koji su prisustvovali premijeri, već su prije branili Coopera te su rekli „Srca nam se slamaju kada vidimo pogrešno tumačenje i neshvaćanje Cooperovih nastojanja“.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.