Bad dogs: Bidenovi psi napadaju pripadnike tajne službe po Bijeloj kući

Autor:

Screenshot YouTube

Ovčarski pas po imenu Commander, u vlasništvu američkog predsjednika Joea Bidena, ugrizao je za četiri mjeseca sedmero službenika tajne službe, dok je jedan od njih završio u bolnici, prenio je danas New York Post, pozivajući se na internu prepisku odjeljenja kojoj je pristupila konzervativna aktivistička grupa.

“Njemački ovčar Commander u vlasništvu predsjednika Bidena, star oko dvije godine ugrizao je sedmoro ljudi otkako je Bidenov pas Major protjeran iz Bijele kuće zbog sličnog agresivnog ponašanja”, navodi se u priopćenju te grupe.

Službenik hospitaliziran

Jedan od službenika Tajne službe, kojeg je Bidenov pas ugrizao za ruku i butinu, morao je biti hospitaliziran, a drugog agenta je Commander napao kada je Biden doveo psa nakon što je s obitelji odgledao film.

“Umjesto da zaštiti svoje agente, Tajna služba je pokušala nezakonito sakriti dokumente o zlostavljanju njihovih zaposlenih od strane obitelji Biden“, stoji u izvješću.

Kako prenosi “New York Post”, izvještaji o napadima Commandera na ljude ograničeni su na period od rujna 2022. do siječnja 2023. godine, a vjerojatno ih je moglo biti i više.

Prijašnji pas Major ljude grizao svakodnevno

Mediji su 2021. objavili mailove članova predsjedničkog osiguranja u kojima se navodi da je još jedan Bidenov pas, Major, grizao ljude skoro svakodnevno.

Pozornost medija privuklo je to što je Bijela kuća prijavila samo dva takva “manja” incidenta, dok ih je, sudeći po objavljenoj prepisci, bilo mnogo više.

Nakon neuspješnih pokušaja da obuči Majora, Biden ga je predao na brigu obiteljskim prijateljima.

Na početku svog mandata u Bijeloj kući, Biden je poveo dvojicu njemačkih ovčara, od kojih je jedan uginuo u lipnju 2021., a u prosincu iste godine Biden je objavio da je dobio štene njemačkog ovčara po imenu Commander, piše The New York Post. 

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.