Američki predsjednik  Donald Trump i izraelski premijer Benjamin Netanyahu u ponedjeljak su razgovarali o sudbini međunarodnog nuklearnog sporazuma s Iranom koji su obojica nazvali “užasnim”, a Trump je ocijenio da bi mir između Izraela i Palestinaca bio fantastično postignuće.

Trump je rekao da će “vrlo brzo”, a očekuje se da će to biti idući mjesec, objaviti ostaju li Sjedinjene Države u nuklearnom sporazumu s Iranom koji njegova administracija već mjesecima razmatra.

Trump i Netanyahu sastali su se uoči početka zasjedanja Opće skupštine Ujedinjenih naroda u New Yroku i pritom su pohvalili snažan savez između njihovih zemalja te izrazili nadu da će se obnoviti izraelsko-palestinski mirovni pregovori.

Trump vjeruje da postoje “dobri izgledi” za postizanje mirovnog sporazuma unatoč povijesnim zaprekama na tom putu.

Mir između Izraelaca i Palestinaca Trump je opisao kao “konačni sporazum” te istaknuo “Mir između Palestinaca i Izraela bio bi fantastično postignuće”.

Izraelski premijer Netanyahu, koji je imao loše odnose s Trumpovim prethodnikom  Barackom Obamom, u New Yorku je izjavio da je s Trumpom u Bijeloj kući “savez Izraela i Amerike do sada najjači”.

Trump bi se trebao ovaj tjedan sastati i s palestinskim predsjednikom Mahmudom Abasom.

Komentiraj

FOTO:EPA/JIM HOLLANDER
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.