Hrvatska tenisačica Donna Vekić nije se uspjela plasirati u 2. kolo WTA turnira u Dohi, bolja od nje je u susretu 1. kola bila Latvijka Anastasija Sevastova sa 6-3, 6-4 za sat i 27 minuta igre.

Protiv trenutačno 15. igračice svijeta 21-godišnja Osječanka odigrala je vrlo skroman susret poglavito u gemovima na svom početnom udarcu. Od devet igara kada je servirala Vekić naša je igračica osvojila te jedan. Vekić je ubacila samo 45 posto prvih servisa, a realizacija na drugom servisu joj je bila katastrofalnih 17 posto, osvojila je samo šest od 35 takvih poena.

Niti Sevastova nije bila osobito učinkovita na svom početnom udarcu na kojem je izgubila čak šest gemova. Ipak, uspjela je zadržati servis u prvom i posljednjem gemu prvog seta, te na početku i na kraju drugog seta što joj je bilo dovoljno za treću pobjedu protiv Vekić u isto toliko međusobnih ogleda.

Komentiraj

FOTO:EPA/ERIK S. LESSER
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.