Zagreb, 28.09.2017 - Povodom obilježavanja Dana policije, Uprava policije, Služba za sigurnost cestovnog prometa u suradnji s Policijskom akademijom, Službom za struèno usavršavanje i specijalizaciju organiziraju Memorijal Šime Buzova – 7.natjecanje prometnih policajaca – vozaèa motocikala u vožnji spretnosti. Na slici ilustracija, policija, motocikl. foto HINA/ Damir SENÈAR /ds

Istražni sudac Županijskog suda u Splitu odredio je istražni zatvor mladiću (22) koji se sumnjiči da je počinio kazneno djelo silovanja maloljetnice, objavljeno je u utorak na stranicama Državnog odvjetništva.

 Zamjenik županijskog državnog odvjetnika ispitao je 22- godišnjaka i donio rješenje o provođenju istrage. Njega se sumnjiči da je u subotu oko 19,30 na Hvaru počinio silovanje maloljetnice (16) koja se protivila i kojoj je zaprijetio da posjeduje skriveni pištolj.

Nakon ispitivanja osumnjičenika, državno odvjetništvo je podnijelo sucu istrage Županijskog suda u Splitu prijedlog za određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i zbog postojanja opasnosti ponavljanja kaznenog djela.

Istražni sudac prihvatio je prijedlog i rješenjem odredio istražni zatvor protiv osumnjičenika zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, a odbio je prijedlog za određivanjem istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu najavilo je kako će podnijeti žalbu protiv tog rješenja.

Komentiraj