Sokrat® Škola stranih jezika, ove godine slavi svoj jubilarni 18. rođendan i započinje novu suradnju sa New York University.

Ovo sveučilište, skraćenoga imena NYU, najveće je privatno američko sveučilište i jedno od najboljih sveučilišta na svijetu.

Do suradnje sa NYU je došlo nakon što je direktorica i osnivačica Sokrata, Dr. Gabi Abramac provela prošlu akademsku godinu na NYU odsjeku za multilingvalne i multikuturalne studije kao stipendistica Fulbrightove zaklade. Fulbright je zacijelo najprestižnija američka stipendija, koja je usmjerena prema međunarodnom partnerstvu i bilateralnoj razmjeni između američkih i stranih institucija.

Suradnja koju Sokrat ostvaruje s New York University je upravo ostvarenje ciljeva ove zaklade. Kao Fulbright stipendistica, Dr. Gabi Abramac je predstavljala Hrvatsku u prethodnoj akademskoj godini te je održala brojna predavanja o višejezičnosti, usvajanju jezika i multikulturalnosti na više američkih sveučilišta.

Od studenoga ove godine pa do lipnja 2018. godine, u Sokratu će gostovati nekoliko predavača s NYU koji će za polaznike škole održati tematska predavanja i radionice te pratiti Sokratov tip rada.

“Iznimno sam zadovoljna i ponosna što je Sokrat svojim dugogodišnjim djelovanjem s naglaskom prije svega na kvalitetu rada kao i kontinuiranim napredovanjem i usavršavanjem, opravdao povjerenje svih polaznika te potvrdio svoju lidersku poziciju. Upravo neprocjenjivo iskustvo s mnogim hrvatskim i internacionalnim tvrtkama, koje su prepoznale profesionalizam i entuzijazam, a sada i suradnja s jednim od najboljih svjetskih sveučilišta, čini me zadovoljnom i ponosnom te ujedno motivira da budemo još bolji i opravdamo ukazano nam povjerenje. Biti poseban, drugačiji i pretvoriti učenje jezika u neprocjenjivo životno iskustvo – glavna su vodilja škole Sokrat”, rekla je direktorica škole, dr. Gabi Abramac.

Upravo kvaliteta nastavnih procesa i vlastita metoda učenja – SFARM® uz kontinuirano profesionalno usavršavanje svojih profesora je ono što profilira Sokrat kao vodeću školu stranih jezika u Hrvatskoj, a preko 20 000 zadovoljnih korisnika te djelatnici iz mnogih renomiranih tvrtki i institucija samo potvrđuju lidersku poziciju.

Sokrat je jedina škola u Centralnoj Europi akreditirana od strane američkih sveučilišta i u suradnji s američkim sveučilištima primjenjuje ACTFL kriterije. Svi američki studenti koji u Sokratu pohađaju tečaj mogu dobiti bodove (credits). Sokrat je također jedini strateški partner UN-a u regiji i priprema polaznike za UN proficiency ispite.

Od godine 2004. Sokrat ima uveden i certificiran međunarodni sustav upravljanja kvalitetom prema normi EN ISO 9001:2000.

Dr. Gabi Abramac

Komentiraj