Nogometna reprezentacija Nigerije postala je 12. sudionik Svjetskog prvenstva koje će se održati od 14. lipnja do 15. srpnja sljedeće godine u Rusiji.

Nigerija je postala prva afrička reprezentacija koja je osigurala put u Rusiju zahvaljujući 1-0 (0-0) domaćoj pobjedi protiv Zambije u susretu pretposljednjeg, 5. kola skupine B.  Jedini gol na utakmici postigao je Iwobi u 73. minuti.

Nigerija je s nova tri boda postala nedostižna na čelu skupine sa 13 bodova, dok je Zambija ostala druga sa sedam. U toj skupini treći je Kamerun sa šest, a posljednji Alžir s jednim bodom.

Dosada su plasman na SP osigurali su Brazil, Belgija, Meksiko, Iran, Japan, Južna Koreja, Saudijska Arabija, Njemačka, Engleska, Španjolska te, naravno, domaćin Rusija.

Komentiraj

FOTO:Pixabay
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.