Odvjetnik Ratka Mladića Branko Lukić komentirao je današnju presudu u Hagu, kojom je njegov klijent osuđen na doživotni zatvor. “U šoku sam, očekivao sam oslobađajuću presudu”, rekao je za Blic Lukić.

“Ono što se u principu dogodilo jest da je sudsko vijeće praktično prepisalo presudu Radovanu Karadžiću. Šokiran sam, osjećam se kao da nismo radili, kao da uopće nismo bili u sudnici i iznosili dokaze”, rekao je za Blic nakon presude.

Njegov klijent izbačen je iz sudnice tijekom čitanja presude, a Lukić kaže kako je Mladić bio ljut zbog ponašanja suda. “Zaboljela ga je laž, sve ono što su suci iznosili ocijenio je kao lažno, a na kraju im je rekao: “Uostalom, vi niste sud, vi ste NATO komisija”, rekao je Lukić i najavio je žalbu na presudu.

Komentiraj

FOTO:EPA/PETER DEJONG
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.