Dvije žene ubijene su u nedjelju na glavnom kolodvoru u Marseilleu, a njihova napadača ubrzo su potom ubili vojnici koji su patrolirali kolodvorom, potvrdili su francuski dužnosnici.

Napadač još uvijek nije identificiran, a dužnosnici navode kako se radi o muškarcu u dvadesetim godinama sjevernoafričkog izgleda. Jedan je dužnosnik za Le Monde izjavio kako je napadač prije napada vikao ‘Allahu Akbar’ (Bog je velik).

Francuski mediji navode kako je napadača ubila vojska, koja se već nalazila na kolodvoru u sklopu operacije Sentinelle, u kojoj vojne snage patroliraju ulicama i štite ključna područja tijekom izvanrednog stanja u zemlji.

Vlasti napad tretiraju kao čin terorizma. Regionalni policijski šef Olivier de Mazieres je za agenciju AFP rekao kako je napadač dvije žene izbo nožem. Francuski ministar unutarnjih poslova Gerard Collomb odmah je otputovao u Marseille.

Francuska nacionalna policija preko Twittera je poručila kako je situacija na kolodvoru ‘riješena’, te kako je napadač ‘neutraliziran i ubijen’. Policija je ranije javnost pozvala da izbjegavaju spomenuto područje.

“Općenito gledajući izbjegli smo takve napade u Marseilleu”, rekao je predsjednik regije Renaud Muselier, u izjavi za BFM TV s mjesta događaja. “Mislim da su snage sigurnosti reagirale jako brzo. Teško je učiniti više jer kada vidite da je udaljenost između dva tijela i napadača samo 10 metara, znači da su intervenirali brzo.”

Komentiraj