Tijela “oko dvadeset” migranata iz subsaharske Afrike izvučena su u subotu iz mora kod Maroka nakon što ih je opazio španjolski brod, rekla je u nedjelju glasnogovornica prefekture španjolske enklave Melille.

Migrante je primijetila posada trajekta Sorolle i obavijestila spasilačke ekipe dviju zemalja. Procijenili su da je tijela “oko dvadeset”. Žrtve su iz mora izvukli marokanski spasioci u svojim teritorijalnim vodama, kazala je glasnogovornica.

Maroko još nije objavio točne podatke o broju žrtava.

Nešto kasnije, ophodnja Civilne garde otkrila je tijelo još jednog migranta koje je prebačeno u Melillu, španjolsku enklavu na sjeveru Maroka.

Helikopter Civilne garde nastavio je i u nedjelju ujutro potragu za migrantima, pružajući potporu marokanskim ophodnjama.

Subsaharski migranti sve češće koriste španjolsku rutu za dolazak u Europu.

Od početka godine, u Španjolsku je preko mora stiglo 1279 migranata, a u Italiju 4256, po podacima Međunarodne organizacije za migracije.

Od početka godine, na moru je nestalo 243 ljudi, što ne obuhvaća ove nove žrtve.

Komentiraj

FOTO:epa
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.