SDP-ov saborski zastupnik Gordan Maras gostovao je u nedjelju u ‘Točki na tjedan’ N1 televizije, gdje je komentirao osnivanje saborskog Istražnog povjerenstva za Agrokor. “Moja želja je bila da se osnuje povjerenstvo, ja sam autor zahtjeva za osnivanje povjerenstva, a SDP je predložio kolegu Miljenića i mene”, rekao je Maras.

Naglasio je da je prijedlog osnivanja Povjerenstva čekao gotovo mjesec dana da se raspravi. “U raspravi je HDZ bio za osnivanje povjerenstva, a onda se preko noći nešto promijenilo. Naš jedini način da natjeramo HDZ na istražno povjerenstvo o Agrokoru je bio da uvjetujemo izglasavanje ustavnih sudaca”, poručio je Maras dodajući da bi Povjerenstvo postojalo već tri mjeseca, da je bila HDZ-ova želja da se ono osnuje.

Maras je istaknuo da SDP neće odustati od svoga uvjeta. “Uvjet o ustavnim sucima će biti do kraja. Postavili smo uvjet zbog vas, gospodo iz HDZ-a. Što je tu čudno? Zbog čega se onda SDP ponaša čudno? HDZ je nama izašao u susret da se o tome ispravlja u Saboru. Jako su velikodušni. Ne vidim zbog čega bismo građane opterećivali cirkusom koji se sad radi”, istaknuo je.

Nada se da će u srijdu doći do dogovora. Dotaknuo se i uloge ministra financija, Zdravka Marića. “Svima u Hrvatskoj jasno je da Marić ne može biti ministar, osim Andreju Plenkoviću. Sigurno se postavlja pitanje, kad nam Todorić i on budu govorili o tome. Doći će do zahtjeva kad će ponovno doći do pitanja opoziva Zdravka Marića. Nije istina da se on izuzimao. To što je on rekao da se izuzmao, to je laž. On ne bi trebao biti ministar niti minute. Mi ćemo inzistirati na tome, a kad dobijemo još informacija, bit će još više potkrijepljeno”, rekao je Maras.

Ključni svjedok povjerenstva je Ivica Todorić, a Maras kaže kako on mora biti prisutan. “Od ostalih tu će svakako biti Martina Dalić, Zdravko Marić, Ante Ramljak, ali i drugi ljudi”, kazao je Maras koji smatra da će HDZ bazirati svoju strategiju na ‘bacanje magle i usmjeravanje i pokazivanje prstom da su svi isti’.

Istaknuo je da se Todorić mora pojaviti na povjerenstvu. “Todorić mora doći svjedočiti povjerenstvu, takav je zakon. Pa i bivši premijer Sanader se odazvao pozivu povjerenstva. Ako ne dođe, mislim da postoji postupak kao na sudu, da mu se šalje ponovno poziv i na kraju će morati doći. Tu je HDZ-u najveći problem, na kraju će do toga doći. Ja vjerujem da će se on pojaviti, jer je tako rekao i u blogu”, zaključio je Maras.

Komentiraj