MARIĆ “U ovom trenutku jamstveni fond nije rješenje”

Autor:

Zagreb: Ministri dolaze na sjednicu Vlade RH 30.08.2018., Zagreb- U Banskim dvorima odrzana je 112 sjednica Vlader RH. Premijer Plenkovic je pocetak sjednice iskoristio za podsjecanje na medjunarodni dan nestalih osoba. 
Ministri dolaze na sjednicu.
Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Ministar financija Zdravko Marić u četvrtak je, uoči užeg kabineta Vlade, komentirao zahtjev Uljanika i 3. maja za sto milijuna eura kako bi se mogla nastaviti proizvodnja.

“Kao ministar financija gledam cjelokupnu sliku ne možemo zanemariti odgovornost Vlade i mene kao ministra financija da vodimo brigu o utjecaju na javne financije, na sve ono što kao porezni obveznici uplaćujemo u proračun i na kraju to i je moja glavna odgovornost”, rekao je.

Marić je dodao kako u ovom trenutku jamstveni fond ne bi ništa riješio. “Država nije nikad odbila bilo kakav posao koji su brodogradilišta ugovorila, bilo da je riječ o avansnim čimbenim jamstvima ili financijskim. Što bi jamstveni fond riješio…Na kraju je pitanje stvara li djelatnost vrijednost, može li otplaćivati sve te kredite”, poručio je ministar financija.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.