Petrov najavio inicijativu opoziva Dalić

Autor:

Zagreb, 31.01.2018 - Nastavak sjednice Hrvatskog sabora. Na fotografiji Božo Petrov.
foto HINA/ Daniel KASAP/ dk

Čelnik Mosta Božo Petrov u ponedjeljak je na konferenciji za novinare najavio kako će krenuti u inicijativu opoziva potpredsjednice Vlade i ministrice gospodarstva, poduzetništva i obrta Martine Dalić.

“Što se tiče opoziva potpredsjednice Vlade, nama je više u fokusu ono što danas radimo. To je skup zakonskih inicijativa, formiranih u pokret ostanka gdje mi želimo ostaviti ljude u Hrvatskoj i vratiti one koji su otišli iz Hrvatske. To nam je u fokusu. Naravno da ćemo reagirati i na ono loše šta se događa u Hrvatskoj. Zato krećemo u inicijativu opoziva Martine Dalić”, rekao je Petrov, kako prenosi HRT.

Kaže i kako će oni svoje ruke dići, a poziv Dalić ovisi o drugim članovima oporbe.

Saborski zastupnik Mosta Nikola Grmoja je kazao da žele “vidjeti tko je od HDZ-ovih zastupnika, od zastupnika manjina, HNS-a, je li to Darinko Kosor iz HSLS-a, jesu li svoj politički kapital spremni uložiti u Martinu Dalić i interesne skupine oko nje”.

Grmoja je dodao da žele da predsjednik Vlade Andrej Plenković brani Dalić. “Želimo da je svojim glasom pred hrvatskom javnošću brane i ove političke stranke. To je cilj inicijative. Dakle, ne može manjina imati većinu u Hrvatskom saboru”, rekao je Grmoja.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.