Konferencija WeAreDevelopers uključuje i mlade stručnjake

Autor:

facebook.com

Bečka konferencija WeAreDevelopers koja je kako i samo ime kaže namijenjena programerima i IT stručnjacima u protekle je dvije godine doživjela nevjerojatan zamah.

Misija konferencije omogućiti je programerima iz cijelog svijeta da se povežu i razmijene svoja znanja i iskustva. U središtu interesa nalaze se aktualne teme kao što su virtualna realnost, internet stvari, robotika i umjetna inteligencija.

Jedan od govornika idućeg izdanja konferencije koja će se u Gradu Beču održati od 16. do 18. svibnja 2018. godine je i Steve Wozniak koji je 1976. godine zajedno sa svojim kolegom Steveom Jobsom osnovao kompaniju Apple. Konferencija će se 2018. godine održati na novoj lokaciji, Austria Centar, a očekuje se između 8 000 i 10 000 posjetitelja.

Pored legendarnog Stevea Wozniaka na konferenciju ponovo dolazi i John Romero, jedan od kreatora planetarno poznatih igara Doom i Quake. Ovaj put će mu se pridružiti i supruga Brenda, također programerka.

Pored Romera i Wozniaka potvrđeni su i međunarodni govornici kao što su Renaud Visage, jedan od suosnivača tvrtke Eventbrite, Angie Jones, automatizacijski inženjer u sveprisutnom Twitteru te Feross Aboukhadijeh iz WebTorrenta. Najavljeni su i govornici iz Nginxa, Amazona, Microsofta i mnogih drugih svjetskih IT kompanija.

“Svi su programeri dobrodošli sa svojim idejama i prezentacijama. Cilj nam je potaknuti govornike da svoje znanje podijele s drugim programerima na konferenciji“, kaže Thomas Pamminger, suosnivač WeAreDevelopers.

Jedan od njih je i mladi Eric Steinberger (19).

Početne korake u segmentu IT-a je savladao sam, danas je samouki istraživač, koji je postao stručnjak i za umjetnu inteligenciju.

Čujte što je rekao i kako je objasnio o čemu će pričati u svom izlaganju.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.