Goran Bare: “Moj prvi album bio je užasan. Ne mogu više pjevati ‘Zbunjen i ošamućen’ – zato što to nisam”

Autor:

06.10.2022., Zagreb - Goran Bare, glazbenik i frontman grupe Majke. 

Photo Sasa ZinajaNFoto

Saša Zinaja/NFOTO

Unatoč brojnim zdravstvenim problemima zbog ovisnosti o narkoticima, Goran Bare za mnoge je jedan od najvećih i najvažnijih rock pjesnika i izvođača. Glazbe grupe ‘Majke’ još uvijek se smatra najboljom rock glazbom u Hrvatskoj. Uskoro ih ponovo možemo čuti na velikom koncertu u Domu sportova, koji je Goran Bare najavio u razgovoru za Nacional.

Neki hrvatski bendovi poklonili su se svojoj publici tako što su na svojim specijalnim koncertima svirali samo pjesme s prvih albuma. Nacionalov novinar Dubravko Jagatić upitao je Bareta je li razmišljali o tome da i sam nešto slično napravi.

“Ne, jer je prvi album bio užasan. Ima četiri, pet pjesama koje bi se mogle svirati, ali ne želim to raditi jer sam u jednom sasvim drugom filmu. Ne mogu ja danas pjevati ‘Putujem’ ili ‘Zbunjen i ošamućen’ zato što to nisam. Danas sam ‘Rođen za suze’, danas sam u ‘Depresiji’, ‘Mršavi pas’ itd”, rekao je Goran Bare.

Poručio je da ljudi ne razumiju da se autor ne može vratiti na svoj početak. “Kada bismo mogli pitati Picassa sviđaju li mu se njegovi rani radovi, popišao bi se na njih. Kada je počeo s kubizmom, to je bila jedna druga priča”, dodao je.

Otkrio je da se i sam jedno vrijeme pomalo bavio slikarstvom. “Akvarel, ali sam imao par boja pa sam samo njima slikao. Kada sam radio naslovnicu singla Hali Gali Halida, iskoristio sam te boje i naslikao naslovnicu. Što imaš to i koristiš”, rekao je Bare za Nacional.

Cijeli intervju s Goranom Baretom pročitajte u novom broju Nacionala…..

OZNAKE: goran bare

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.