FOTO: Premijerno izvedena prva predstava u novoj sezoni Zagrebačkog kazališta mladih

Marko Ercegović/ZKM

Veseli višestruki pljesak na otvorenoj sceni i ovacije na finalu – tako je popraćena predstava autora i redatelja Kristijana Ugrine – premijerno je izvedena u Zagrebačkom kazalištu mladih.

Predstava ‘Zdrav i čisti dom, to je baš po mom’, namijenjena je za djecu od vrtićke dobi do kraja nižih razreda osnovne škole, oduševila je prepunu dvoranu Polanec.

Oduševljenje su izazvale interpretacije najmlađih glumaca – odličan Mislav Mirković te sigurna Maria Lola Vukušić te naravno jakih glumačkih snaga ZKM-a u sastavu: Jasmin Telalović, Milica Manojlović, Nataša Dangubić, Robert Budak, Hrvojka Begović, Zoran Čubrilo, Filip Nola, Vedran Živolić. Odlična je bila i glazba – Maria Mirkovića, scena i lutke Ane Sekulić, scenski pokret Zrinke Lukčec te duhovite animacije Vedrana Štefana.

Teama predstave ‘Zdrav i čisti dom, to je baš po mom’ jest čistoća i zdrave navike, čemu svojim osebujnim stilom Kristijan Ugrina prilazi s mnogo simpatičnih likova koji vrlo brzo osvajaju dječja srca. Konfrontacijom dviju obitelji različitih higijenskih navada i standarda, u poučnom zapletu, vodi djecu dedukacijskim postupkom do zaključka da je obitelj koja uredno čisti svoju kuću daleko zdravija i sretnija, nego obitelj koja živi kaotično. Osim čišćenja i održavanja kuće, predstava progovara i o zdravim prehrambenim navikama, na ležeran način bez dociranja.

Predstave Kristijana Ugrine interaktivno potiču razumijevanje i prihvaćanje različitosti, odgovorno ponašanje prema drugom čovjeku, prirodi i okolišu, usvajanje higijenskih navika, vrijednost komunikacije, ujedno progovarajući i o suvremenim, tehnološkim načinima komunikacije, postajući svojevrsnim putokazom u svijetu u kojem djeca odrastaju.

Predstava je nastala u okviru ZKM-ova projekta INKUBATOR.

Komentiraj