VIDEO: ‘Repetitor’ rasprodao koncert u KSET-u

Dostava zvuka

Garažni-postpunk-noise trio ‘Repetitor’ će održati trodnevnu zagrebačku turneju na kojoj će u tri dana zaredom nastupiti u tri kluba – Attack (18. listopada), KSET (19. listopada) te Vintage Industrial (20. listopada).

Nekoliko dana prije dolaska benda u Zagreb, rasprodan je koncert koji će se održati u klubu KSET. Vrhunski beogradski trio svjetli je primjer uspješnog proboja rock benda van granica uz rušenje predrasuda o jezičnim barijerama s obzirom na pjesme na materinjem jeziku. Na sceni već više od desetljeća, iza sebe imaju tri studijska albuma i nebrojeno nastupa po čitavoj Europi pa i zemljama Baltika, Rusiji i Kini. Među karijerne uspjehe svakako treba izdvojiti što su svirali zajedno na turnejama s prvoklasnim svjetskim bendovima Arcade Fire, Mudhoney i Oh Sees koji su ih sami pozvali da im budu support.

Povratak u zagrebačke klubove inspiriran je prošlogodišnjom beogradskom turnejom s konceptom od “tri dana u tri kluba u istom gradu”. Hipnotizirajuća glazbena energija ovog beogradskog benda i povratak u klupsko okruženje garancija je za dobar provod i uživanje u njihovim omiljenim hitovima. Podršku u tri kluba pružit će im odlični i kvalitetni mladi bendovi vrijedni pažnje: Harvo Jay, Spiridon i Dogs in Kavala.

U Zagrebu su svoje prvo klupsko predstavljanje imali još na početku karijere, baš u KSET-u prije devet godina. Danas, nakon više od desetljeća na sceni, tri studijska albuma te bezbroj nastupa, ‘Repetitor’ su izrasli u jedan od nesumnjivo najboljih live bendova ovih prostora, a i šire.

Četvrtak, 18. listopada / Attack

Kao predgrupa eksplozivnom Repetitoru u klubu Attack 18. listopada nastupit će osječki Harvo Jay, dream noise/noise pop bend čiji zvuk karakteriziraju dinamične promjene i ćudljivi, sumorni vokali. U kratkom postojanju broje više od 50 nastupa, uključujući one na festivalima u Hrvatskoj, Srbiji te Bosni i Hercegovini. Dosad su izbacili dva EP-a, a prošle godine i prvi album ‘Sok od agonije’, od strane glazbenih portala uvrštavan i među najbolja izdanja 2017.

Petak, 19. listopada / KSET

Idućeg dana turneje, u petak se u KSET-u Repetitoru pridružuje osebujna trojka Spiridon. Ovaj novi mladi bend iz Makarske već je i Boris Vlastelica, frontmen Repetitora, na jednom nastupu prozvao „najboljim dalmatinskim bendom svih vremena“. Utemeljeni na zvuku novog vala i postpunka svirački isporučuju moćnu gitarsku buku zvučeći pritom osvježavajuće i aktualno, dok se angažiranim tekstovima na hrvatskom dotiču socijalnih, ekonomskih i egzistencijalnih pitanja. Iza njih su dva albuma: ‘Krik’ (2014.) i ‘Čovjek monstrum’ (2017.), dok se treći naslovljen ’22’ upravo privodi kraju uz najavljen izlazak početkom 2019.

Subota, 20. listopada / Vintage Industrial

Trodnevna Repetitor turneja završit će subotnjim koncertom gdje će kao predgrupa nastupiti perspektivni mladi bend Dogs in Kavala. Brza i energična trojka, koju čine momci iz različitih krajeva bivše Jugoslavije, vozi na relaciji psihodelije i garažnog rocka. Utjecaje pronalaze u američkim Thee Oh Sees, King Gizzard And The Lizard Wizard i Tame Impali, štujući pritom značaj improvizacije u kreiranju svog izričaja.

Komentiraj