Dino Stanin/PIXSELL

Palmino ulje se koristi za čišćenje i izbjeljivanje kože lica

 

Palmino ulje se vrlo često koristi u prehrambenoj i kozmetičkoj industriji.

Zbog jedinstvenog sastava masnih kiselina, toplinskih svojstava i blagosti, dodatak je u sastavu brojnim kozmetičkih i prehrambenih proizvoda i kao prirodni konzervans.

Kao gotov proizvod služi za čišćenje lica i tjemena. Nanošenjem ovog blagog ulja omekšavate, hranite i vlažite kožu, no ono može biti namijenjeno i za za izbjeljivanje kože.

Ono je bogat izvor karotenoida (vitamina A), sadrži odličan omjer tokoferola i tokotrienola (dva oblika vitamina E), tu su  flavonoidi, antioksidansi itd.

Za liječenje poremećaja pigmentacije melasme možete koristiti pripravak od palminog ulja i vitamina C u prahu.

Dva decilitra ulja lagano grijte do tekućeg stanja, ne do vrenja, i dodajte čajnu žlicu C vitamina. Promiješajte, kada se smjesa ohladi pohranite ju u hladnjak i potrošite tijekom dva do tri tjedna.

Za izbijeljivanja je pogodna i maska od ulja, pola banane i nekoliko kapi esencijalnog ulja.

Melasma je čest poremećaj pigmentacije koji uglavnom zahvaća lice.

Melasma najčešće pogađa žene tamnijeg tipa kože, koje žive u toplijim krajevima. Plošne pigmentirane mrlje su najčešća kozmetska promjena u trudnoći, a mogu nastati kao posljedica uzimanja lijekova…

Savjetujte se kod svog kozmetičara ili liječnika ako vas muči pigmentacija. Ako ste alergični na neki od sastojaka ili niste obavili konzultacije ne koristite ove pripravke.

Komentiraj