NE NASJEDAJTE! Ina upozorava na internetsku prevaru

Autor:

INA/Facebook

Uprava Ine upozorava da društvenim mrežama i internetom kruže prevare u obliku oglasa investicijske prilike, u kojima se organizatori lažno predstavljaju kao Ina te ističe da Ina nije organizator takvih objava niti s njima ima veze.

Ina savjetuje da se sa spornim stranicama ne dijele osobni, bankovni ili bilo kakvi drugi podaci, kako bi se izbjegle potencijalne krađe podataka i/ili novca.

U priopćenju Ine stoji da je www.ina.hr adresa Inine službene internet stranice na kojoj se objavljuju sve relevantne aktivnosti kompanije pri čemu se pazi na pravila i informacije o zaštiti podataka.

Također, službena Facebook stranica Ine te službena Instagram stranica te kompanije jedini su službeni profili na tim društvenim mrežama na kojima Ina objavljuje svoje vijesti.

“Bilo kakvi oglasi, nagradni natječaji, nagradne igre ili investicijski pozivi koje se ne objavljuju na ovim profilima nisu povezani s Inom ni na koji način”, kažu u Ini.

Pozivaju građane da sumnjive pozive na ulaganja, oglase i poruke s drugih stranica koje se predstavljaju kao Ina, prijave administraciji društvenih mreža kao sumnju u pokušaj internetske prevare.

“Lažne investicijske prilike, uz lažne nagradne igre, jedna su od češćih taktika koje koriste kibernetički kriminalci, a više o svemu informirati se može i na internetskim stranicama MUP-a”, poručuju iz Ine.

POLICIJA UPOZORAVA GRAĐANE Žena u Istri mislila da se dopisuje s američkim generalom i ostala bez novca

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.