Most prikupio 37 potpisa za opoziv Gordana Grlića Radmana

Autor:

20.09.2023., Zagreb - Sabor 18. sjednicu nastavlja raspravom o Konacnom prijedlogu zakona o izbornim jedinicama za izbor zastupnika u Hrvatski sabor. Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

 Saborski zastupnik Mosta Marin Miletić izvijestio je u petak da je Klub Mosta prikupio 37 potpisa zastupnika za opoziv ministra vanjskih i europskih poslova Gordana Grlića Radmana, zbog propusta u ispunjavanju imovinske kartice.

Miletić je rekao da ministar ne može biti netko tko laže i prikriva svoju dobit te osoba koja laže medije da nije ažurirao svoju imovinsku karticu, a onda mediji otkriju da ju je ažurirao svake godine.

Ministar Grlić Radman suvlasnik je tvrtke Agroproteinka koja ima koncesiju Ministarstva poljoprivrede za odvoz i zbrinjavanje lešina uginulih životinja. Od 2019. do 2023., primio je dividende u iznosu od 2.11 milijuna eura, koje nije naveo u svojoj imovinskoj kartici iako je trebao.

Taj slučaj razmatra i Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa.

Grlić Radman tvrdi da je propust tehničke prirode te da nema zbog čega snositi političku odgovornost. U njegovu obranu stao je i premijer Andrej Plenković koji je rekao da je Grlić Radman napravio propust jer u imovinsku karticu nije unio dividende te da će platiti kaznu.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.