HTI CONFERENCE Osmo izdanje najveće europske konferencije o zdravstvenom turizmu

facebook.com

Najveća europska konferencija o zdravstvenom turizmu HTI (Health Tourism Industry) se održava od 01. do 03. ožujka u hotelu Westin u Gradu Zagrebu.

Ovogodišnje, osmo izdanje okupit će najrelevantnije svjetske stručnjake i osmišljeno je za one koji se žele ozbiljno uključiti u globalno tržište zdravstvenog turizma.

HTI konferencija, čiji program je sastavljen od summita, foruma prestižnih europskih i svjetskih udruženja te prodajnih radionica, očekuje više od 400 posjetitelja iz više od 40 zemalja. Sudionici će imati priliku saznati sve o aktualnim trendovima i budućim izazovima ove industrije, a konferencija će kao i prethodnih godina ispuniti cilj i priliku za stvaranje kontakta s najutjecajnijim predstavnicima javnog i privatnog sektora zdravstvenog turizma iz cijelog svijeta.

“Zdravstveni turizam iznimno je važan za Hrvatsku, jedan je od naših najistaknutijih proizvoda s dugom tradicijom i poviješću te spada među turističke proizvode koji će biti u fokusu promotivnih aktivnosti Hrvatske turističke zajednice. Riječ je o proizvodu koji na globalnoj razini raste po stopi između 15 i 20 % godišnje i odlično nadopunjuje ostatak turističke ponude, a naš konačni cilj je da Hrvatska bude prepoznata kao renomirana cjelogodišnja destinacija zdravstvenog turizma“, izjavio je Kristijan Staničić, direktor Glavnog ureda HTZ-a, nadodavši kako se “raduje odazivu od 50 kupaca zdravstvenih usluga i najeminentnijih osiguravateljskih kuća koji su potvrdili svoj dolazak na B2B skup ‘Buy Croatia – zdravstveni turizam’ koji Hrvatska turistička zajednica organizira u partnerstvu s HTI konferencijom”.

U suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom HTI će organizirati zasebne destinacijske forume ‘How to do business with?’ s fokusom na Rusiju i ostale CIS zemlje, Kinu i Bliski Istok. Riječ je o velikim, a nedovoljno iskorištenim tržištima koja će prema svim predviđanjima mijenjati uvjete na globalnom tržištu zdravstvenih usluga.

Najnovije partnerstvo sklopljeno s ITB Berlin, jednim od najvećih svjetskih sajmova turizma, nastavak je politike umrežavanja konferencije sa svjetskim industrijskim liderima, organizacijama i eventima.

Uz podršku uglednog investicijskog fonda Princeton Healthcare, edukativni dio konferencije bit će posvećen različitim mogućnostima ulaganja kroz korištenje fondova za zdravstveni turizam.

Na brojnim panelima diskutirat će se o presudnim faktorima o kojima ovisi budućnost industrije kao što su specifični marketinški alati, radna snaga, edukacije i certifikacije, promjene u zdravstvenom osiguranju, rastući korporativni i medicinski wellness.

Program će dodatno začiniti skup ključnih kupaca zdravstvenog turizma (agencija, posrednika i osiguravatelja) 3. European Buyers Initative, a u partnerstvu s CIGNOM bit će organiziran 2. EHTI Leaders Summit na kojem će se sastati visoki predstavnici državnih i drugih javnih institucija Europe s ciljem stvaranja sinergije za promicanje Europe kao destinacije zdravlja.

Ovogodišnja konferencija održava se pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske, Kolinde Grabar-Kitarović uz podršku ostalih partnera: EHTTA, Medical Tourism Association, ILHA, Deloitte, Poliklinika Bagatin, Specijalna bolnica za ortopediju i traumatologiju Akromion, Energy Clinic, M+ Agency i Mercedes.

www.hticonference.com

Komentiraj