facebook.com
facebook.com

Približimo se trkaćim bolidima Halfords Yuasa Racinga

 

Momčad Halfords Yuasa Racing s nestrpljenjem isčekuje početak Britanskog prvenstva turističkih automobila.

Na društvenim mrežama je nedavno objavljen video prilog, koji pobliže otkriva mehaničarsku radionicu, bolide za natjecanje, kamion za prijevoz.

Tu je i rezervna karoserija, veliki izbor guma za razne vremenske uvjete i trkaće staze, naplatci…

Video prikazuje i način na koji je momčad odlučila “učvrstiti karoseriju” iznutra te u prednjem dijelu automobila. Obratite pozornost i na standardizirani spremnik za gorivo.

Vozači Matt Neal i Dan Cammish ponovno voze uzbudljivo britansko natjecanje BTCC. Dodajmo kako je Cammish obnovio svoj ugovor na dvije godine. Lani je bio blizu ukupnoj pobjedi i nada se još boljem uspjehu pod stijegom poznatog proizvođača.

Britansko prvenstvo turističkih automobila (British Touring Car Championship) je osnovano i započelo je s utrkama 1958. godine pod imenom British Saloon Car Championship. Sadašnji, uobičajeni naziv za ovu vrstu motosporta, dobiva početkom sezone 1987. godine. Natjecanje su prenosile televizije BBC i mreža ITV.

Prvenstvo se danas održava prema Next Generation Touring Car pravilima i zbog pandemije koranavirusa će početi tek u srpnju.

Deset utrka se održava na osam poznatih staza u Engleskoj i Škotskoj: Brands Hatch (Indy staza), Donington Park, Thruxton Circuit, Silverstone…

Hondini vozači su zadnji put osvojili natjecanje 2015. godine u modelu Civic Type R.

Komentiraj