DŽUMHUR: “Đoković i ja ćemo igrati u Sarajevu”

 

Najbolji bosanskohercegovački tenisač Damir Džumhur izjavio je za sarajevski dnevni list “Dnevni avaz” kako je uvjeren da će do konca godine odigrati ekshibicijski meč u rodnom Sarajevu s najboljim igračem svijeta Novakom Đokovićem.

Njih dvojica su trebali igrati u Sarajevu 5. srpnja, ali unatoč silnoj Đokovićevoj želji sprektakl je otkazan zbog pojave koronavirusa na Adria Touru kada se uz Đokovića i njegovu suprugu Jelenu zarazilo još nekoliko poznatih igrača i trenera.

“Ukoliko dođe do otkazivanja US Opena i cijele američke turneje, taj meč bismo možda mogli odigrati i ove godine. Ja želim nastupati i igrati i nadam se da ćemo prigodu koja bi se eventulano ukazala zbog otkazivanja serije turnira iskoristiti  za jedan takav ekshibicijski turnir. Godinama planiramo Đokovićev dolazak u Sarajevo, Nole ima veliku želju i siguran sam da bi to bio spektakularni događaj”, poručio je Džumhur  i dodao  kako bi za njega osobno bila ogromna stvar da u rodnome gradu ugosti  najboljega tenisača svijeta i jednoga od najboljih sportaša na planeti.

Potvrdio je kako je već predložio Đokoviću da se  taj meč odigra na terenima centra Koševo za koje je posebno emotivno  vezan, jer je tu zapravo i započeo  tenisku karijeru.

U zadnjih nekoliko godina najbolji bosanskoercegovački tenisač  živi i trenira u Beogradu gdje, kada god se ukaže prigoda, trenira i s Novakom Đokovićem.

Komentiraj